control comercial - VERIFICARI IN MAGAZINE

Poliția Locală Turda, acționează permanent în scopul protejării populației împotriva activităților comerciale ilicite, atât pe linia combaterii comercializării produselor alimentare neconforme dar și a fenomenului de a face comerț ilegal în detrimentul producătorilor agricoli.

Astfel, în perioada 13 - 17.11.2017, poliţiştii locali pe linie de control comercial au participat la o amplă acţiune de verificare a agenţilor economici de pe raza municipiului.

  

Au fost verificate 12 magazine din cartierul Poiana, Micro III și zona industrială cu activitate de alimentatie publica. In urma controlului s-au identificat următoarele neregului:

Citește mai departe...

Siguranța Cetățenilor !

Pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și crearea/păstrarea a unui mediu de siguranță în rândul copiilor și nu numai, pe domeniul public, polițistii locali, au acționat și în scopul respectării prevedrilor art. 3 lit.r și ale art. 20 lit. g și lit. h din HCL212/2005 modificat cu HCL338/2016 privind buna gospodărire a municipiului Turda.

Astfel, în perioada 01.11.2017 – 13.11.2017, s-a acționat și în scopul identificării zonelor în care există câini fără stăpân și soluționărea sesizărilor telefonice sau scrise privind existența acestor câini fără sau cu stăpân, care de cele mai multe ori fiind pe drumul principal care asigură accesul copiilor spre școală sau în zona locurilor de joacă, devin agresivi.

În urma identificării acestor zone, conform celor 41 planuri de acțiune, s-a acordat sprijin reprezentanților Centrului Ecarisaj Bogata, aceștia radicand din zona Micro I, Micro III-IV și zona centrală 284 câini fără stăpân.

 

Citește mai departe...

Curatenia ne reprezinta pe toti !

Poliția Locală Turda, informează turdenii, atât persoanele fizice cât și juridice asociații de proprietari că în conformitate cu prevederile HCL212/2005 modificată cu HCL337/2016 privind buna gospodărire a municipiului Turda, au obligația de a încheia contracte de salubrizare și de a păstra curățenia orașului, pe trotuare, parcuri și zone din jurul gospodăriilor.

De asemenea, vă informăm că în perioada 01 - 08 noiembrie 2017, s-au desfășurat acțiuni pe linia curățeniei orașului, sancționându-se:

Citește mai departe...

În continuare, producătorii agricoli din zonă sunt protejați împotriva comerțului illicit !

                   

 Poliția Locală Turda, în data de 02.11.2017 la ora 05.30 în patrulă mixtă cu Poliția Municipiului Turda – Biroul Rutier,au depistat în traficul rutier autoutilitare care transportau fără acte de provenientă, produse agricole legume și fructe (morcovi, conopidă, ridichi rosii, salată verde, lamâi, hrean, ardei, vinete, mere, pere, kiwi, clemetine, ciuperci și telină) achiziționate fără documente din Piața ago alimentară en-gros Dezmir cu scopul revânzării în piețele agroalimentare din municipiul Turda.

Citește mai departe...

Colaborare strânsă între Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda

  

          În baza Protocolului de colaborare cu nr.163657/23.08.2016, încheiat între Primăria Municipiului Turda și Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, cele două instituții respectiv Poliția Municipiului Turda și Poliția Locală Turda au o colaborare strânsă în exercitarea atribuțiilor de serviciu, având ca scop comun și general siguranța cetățeanului turdean.

          În desfăsurarea activităților zilnice, la nivelul municipiului, pe lângă patrulele constituite într-un dispozitiv de câte doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Turda și a Poliției Locale Turda, pentru o bună colaborare și îndeplinirea cu succes a atribuțiunilor de menținere a ordinii publice, funcționează zilnic și patrule comune contituite din polițist din cadrul Poliției Municipiului Turda și polițist local din cadrul Poliției Locale Turda.

Citește mai departe...