Poliția Locală Turda în luna august 2020 a continuat acțiunile în scopul respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției umane cu noul coronavirus COVID–19: verificări  zilnice la domiciliul persoanelor aflate în izolare, acțiuni de verificare a purtării corepunzătoare a măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice în spațiile închise și mijloace de transport în comun. Pentru nerespectarea măsurilor impuse de legea 55/2020 au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 2600 lei.

Concomintent cu executarea dispozițiilor privind prevenirea răspândirii virusului, în perioada analizată, cei 53 de polițiștii locali au acționat și în domeniile conferite de legea 155/2010 a poliției locale acționând în scopul respectării prevederilor HCL199/2019 privind buna, gospodărire a localității și pentru prevenirea tulburării liniștii și ordinii publice dar și a protejării populației împotriva unor activități comerț ilicite, fiind întreprinse și acțiuni pe lina disciplinei în construcții.

 Pe linia bunei gospodăriri a localității, polițiștii locali pe linie de ordine publică au luat măsuri pentru respectarea normelor legale privind depozitarea deșeurilor în locurile special amenjate în containerele de colectre selectivă și combaterea înființării rampleor clandestine prin sancționarea persoanelor care depozitează deșeurile în locuri nepermise, aplicându-se sancțiuni contravenționale în valoare de 4200 lei. Pentru tulburarea liniștii și ordinii publice încălcarea normelor de conviețuirea socială prevăzute de Legea 61/1991 polițiștii locali au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.950 lei.

În urma controalelor efectuate pe linia controlului comercial, pentru expunerea spre vânzare a mărfurilor cu termen de valabilitate expirat s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.200 lei  pentru 11 procese verbale s-a impus și măsura confiscării mărfurilor în scopul valorificării sau distrugerii conform procedurilor legale.

În luna august pe linia disciplinei în construcții s-au verificat 68 edificări de construcții, iar pentru lipsa Autorizației de Construcție în 12 cazuri s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei.

Polițiștii locali ai Biroului Siguranța Circulației în domeniul circulației rutiere, în luna august, au acționat cu precădere prin dirijarea traficului rutier pe principalele artere de circulație ale municipiului – zonele cu lucrări de modernizare și buna desfășurare a traficului pietonal.

            Pentru nerespectarea prevederilor OUG195/2002 au aplicat 49 de sancțiuni în valoare de 8700 lei iar pe linia nerespectării disciplinei privind oprirea, staționarea și parcarea reglementări prevăzute de HCL199/2009 au aplicat 46 sancțiuni în valoare de 4.000 lei.

În perioada analizată s-au soluționat 75 petiții ale turdenilor și s-au luat măsurile legale  pentru soluționarea a 287 sesizări telefonice prin dispeceratul Poliției Locale, iar pentru 48 apeluri primite prin Serviciul de Urgența 112  s-au întocmit conform procedurilor și fișele de eveniment care au fost transmise Poliției Municipiului Turda.

Vă  asigurăm că Poliția Locală Turda va continua acțiunile pe aceste direcții pentru creșterea gradului de siguranță și protecție a turdenilor, siguranță rutieră  precum și prevenirea și combaterea fenomenelor antisociale din oraș și nerespectarea prevederilor legale, fiind sancționate conform legii.

Poliția Locală Turda vă stă la dispoziție în limita competențelor conferite de legislația în vigoare.

Director Executiv,

Moldovan Valer