POLIȚIA LOCALA TURDA – Activitate de prevenție rutieră – MICUL BICICLIST

Poliția Locală Turda continuă campania de prevenție pe linia siguranței rutiere în rândul copiilor prin activități interactive în aer liber, astfel că în data de 31.03.2021 a participat la Școala” Avram Iancu” la o activitate instructiv-educativă cu tema ”Micul biciclist”.

Activitatea desfășurată în curtea școlii a urmărit dobândirea de către copii a unor comportamente sănătoase de la vârste fragede de petrecere a timpului liber prin însușirea principalelor reguli care trebuie respectate ca biciclist dar și condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească bicicleta pentru a putea circula cu ea în locurile special amenajate, piste pentru bicicliști sau însoțiți de părinți pe drumurile publice. Totodată s-a prezentat și o scurtă istorie a bicicletei de la așa zisa ”mașina de alergat” la bicicleta modernă din zilele noastre.

  Pe lângă instruirea teoretică pentru a-i scoate din rutina activităților ”on-line”, elevii clasei a IV-a B au fost provocați să parcurgă și un traseu cu obstacole pentru a-și consolida abilitățile și dexteritatea de a conduce bicicleta, lucru care a generat entuziasmul acestora.

Elevii au participat activ pe tot parcursul activității iar la final au fost recompensați cu benzi relectorizante atașabile pe braț, vizibile pentru ceilați participanți la trafic iar cei mai agili au fost premiați și cu medalii.

Poliția Locală Turda încurajează și promovează permanent disciplina, stilul de viață sănătos, spiritul de colaborare şi susține organizarea de activități și concursuri pe linia prevenției rutiere în rândul copiilor.

Dragi părinți și copii, o plimbare poate fi foarte relaxantă și educativă respectând regulile de circulație și conviețuire socială!

Poliția Locală Turda vă dorește o vacanță plăcută fără evenimente rutiere .

Director Executiv,

MOLDOVAN VALER